Att fotografera barn - ett glädjefyllt och roligt jobb

I lördags fotograferade jag ju en företagsinvigning där företaget har valt att hålla fotona internt inom företaget så att gästerna skulle kunna slappna av, så tyvärr kan jag inte visa några för er, men jag blev verkligen nöjd med dom och tror att både uppdragsgivaren och personerna på fotona kommer att bli det också. Timmarna jag hade blivit anlitat att vara där flög iväg med inriktning på mycket barnaktiviteter - ballongdjur, ansiktsmålning, tipsrunda för både barn och vuxna, Behrang Miri från Melodifestivalen som uppträdde, godisregn, "ett fotbollspel" i verklig storlek där personerna som deltog var fastspända, lekrum, x-box, god mat och mingel. Väl där var där uppsatt ett schema vilket underlättar myket då jag som fotograf behöver veta vilka tider det händer vad och när jag skulle passa på att fotografera utomhus respektive inomhus, annars får detta stämmas av med arrangörerna. Vädret skulle ju vara rätt ostadigt denna dag, men växlade mellan sol och lite lätt regn, så det gick vägen. Jag märker verkligen hur mycket jag trivs dels i mingelsammanhang, men också med att fotografera barn (även om vart område har sin tjusning) - glada, härliga uttryck, påhittiga och fulla av energi. Sedan är det gånger när man har fotograferingar när dom inte alltid är så sugna på att bli fotograferade eller mindre glada av någon annan anledning och då får man som fotograf låta dom "bara vara" och leka, vara med mamma och pappa eller komma med lite bra frågor (till äldre barn som får dom att tänka på annat - detta gäller också andra fotograferingar), göra roliga ljud, ge barnen pepparkakor exempelvis som jag gjorde i julas (fråga först att det är ok med föräldern/föräldrarna) eller passa på att ta foto i den situation där du märker att barnet trivs bäst och är mest glatt och avslappnat. Foton med kärlek mallan barn och föräldrer är så vackert! 
Fotot nedan är då inte ifrån lördags men en härlig bild på en liten flicka en varm och härlig sensommardag:
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv